maandag 13 mei 2013

AlmereHonderden Sikhs vierden Dag van de Tulband

AlmereHonderden Sikhs vierden Dag van de Tulband
 
Bijna 1.000 Sikhs kwamen zondagmiddag bij elkaar in Almere Haven. Met het lopen van een vredestocht door de stad vierden de gelovigen het ontstaan van het Sikh-geloof en de Internationale Dag van de Tulband.
SikhsSikhs
 

In Nederland wonen in totaal 12.000 Sikhs, de mannen zijn veelal te herkennen aan hun felgkleurde tulbanden en hun lange baarden. Kenmerken van het geloof zijn het gevoel van gelijkheid, liefde en respect voor elkaar.

De samenkomst in Almere was bedoeld om informatie over het geloof te verspreiden. En verder wilde de organisatie wederzijds begrip tussen Nederlanders en de Sikhs te kweken.

 

AlmereStad kleurt Oranje door Sikh-gelovigen13-05-2012

Bijna 800 Sikhs liepen vandaag mee in een jaarlijkse optocht door Almere. De tocht eindigde bij het gebedshuis aan de Brongouw.

Sikhs tijdens een eerdere optocht door Almere

 

De aanhangers van het Indiase Sikh geloof waren vooral gekleed in oranje tulbanden en gewaden, een verwijzing naar de kleur van hun vlag. Volgens de organisatie hebben ze het Sikh geloof op deze manier gepromoot.

Ook is er aandacht besteed aan de internationale dag van de tulband. Die wordt door de Sikhs gedragen om hun ongeknipte lange haren te bedekken.

Geen opmerkingen: