vrijdag 22 februari 2013

BE: Sint-Truiden biedt Sikh-ouders tweetalig voorleesboekje aan

http://www.limburg-actueel.be/index.php?job=lve&id=4810

Sint-Truiden biedt Sikh-ouders tweetalig voorleesboekje aan

Sikh-ouders die hun kinderen inschrijven in het kleuteronderwijs van Sint-Truiden, kunnen voortaan een gratis tweetalig voorleesboekje aanvragen. Daarmee wil het stadsbestuur de taalontwikkeling stimuleren.

Sint-Truiden biedt Sikh-ouders tweetalig voorleesboekje aan

'De eerste schooldag van Milan' wordt al enkele jaren uitgegeven in de Nederlandstalige versie. Nu een tweetalig boekje wordt uitgebracht, krijgt de Sikh-gemeenschap de kans om zich beter te kunnen aansluiten bij de Truiense samenleving. "Voorlezen is ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling", zegt schepen van Onderwijs Hilde Vautmans. "Ook voor de algemene schoolvoorbereiding. Met dit boekje stimuleren we de ouders al. Maar omdat Sikhs het Nederlands vaak niet voldoende onder de knie hebben, werd Milan al eens aan de kant geschoven."

Ouders kunnen nu zelf beslissen of ze in het Nederlands of in het Punjabi voorlezen. "Bovendien kunnen ze gemakkelijk de vertaling opzoeken, want de twee teksten staan naast elkaar gedrukt", vertelt burgemeester Veerle Heeren. 

Primeur
Het project is een samenwerking tussen de stad Sint-Truiden, het Internationaal Comité, Kind & Gezin, de lokale integratiedienst, het Minderhedenforum en de Opvoedingswinkel Haspengouw. De Sikhgemeenschap is de eerste allochtone gemeenschap van Sint-Truiden die voor dit project met de eer gaat lopen. Mogelijk wordt de actie in de toekomst verder uitgebreid naar andere bevolkingsgroepen.

Geen opmerkingen: