zaterdag 6 juni 2015

BE : Interfederaal Gelijkekansencentrum vraagt GO! dialoog aan te gaan met sikhs

Interfederaal Gelijkekansencentrum vraagt GO! dialoog aan te gaan met sikhs

  •    

Het Interfederaal Gelijkekansencentrum hoopt dat het GO! de dialoog zal aangaan met de sikhsgemeenschap in Belgiƫ nadat die laatste zes ingebrekestellingen heeft opgestuurd naar zes basisscholen omdat leerlingen daar geen religieuze symbolen mogen dragen. Het Gelijkekansencentrum verwijst naar een recent arrest van de Raad van State waarin deze het verbod op levensbeschouwelijke tekens vernietigde in twee scholen van het GO!. Ook het Interfederaal Gelijkekansencentrum is tegenstander van dat algemeen verbod. "De uitspraak van oktober 2014 van de Raad van State was daar reeds duidelijk over maar zij kunnen de omzendbrief van GO! niet vernietigen", zegt Paul Borghs van het Interfederaal Gelijkekansencentrum vrijdag.

Een gerechtelijke procedure opstarten is voor het Centrum slechts de laatste uitweg, Borghs hoopt dat door dialoog GO! ervan overtuigd wordt om de omzendbrief aan te passen.
Als United Sikhs Belgium alsnog naar de rechtbank stapt, dan zal het Centrum hen advies willen geven. Of ze zelf meestappen in een gerechtelijke procedure hangt af van de raad van bestuur van het Centrum.

bron: Belga

Geen opmerkingen: