donderdag 4 juni 2015

Arme sikh Harman wordt verrast na heldendaad

24 mei 2015 20:52

Arme sikh Harman wordt verrast na heldendaad

Arme sikh Harman wordt verrast na heldendaadHarman Singh 
© Screenshot YouTube

Toen een jongetje zwaar gewond raakte bij een ongeluk, bedacht Sikh Harman Singh uit Nieuw-Zeeland zich geen moment. Hij zette zijn tulband af en legde die onder het hoofd van de 6-jarige. Een nieuwszender heeft hem beloond na zijn heldendaad.

Voor mannen die de religie sikhisme aanhangen, is het verplicht een tulband te dragen. Het vertegenwoordigt spiritualiteit, eer en vroomheid. Daarnaast heeft het als doel het haar te beschermen, dat nooit wordt geknipt. De tulband in het openbaar afzetten, is ten strengste verboden. 

Singh deed dat toch en dat moment werd vastgelegd en gedeeld op social media, waardoor hij wereldwijd een held werd. Een nieuwszender in Nieuw-Zeeland zocht hem thuis op. "Iedereen in mijn positie zou het hebben gedaan", reageerde Singh bescheiden.

Nadat het interview met Singh werd uitgezonden, maakten veel kijkers zich zorgen over de staat van het huis van de Sikh. Er stonden namelijk maar weinig meubels, slechts een paar tuinstoelen en een matras op de vloer. 

Verrassing
De nieuwszender ging terug voor een tweede interview, maar dit keer hadden ze een verrassing voor de bescheiden Singh. In samenwerking met een plaatselijke meubelzaak gaven ze hem een busje vol met nieuwe meubels. 

Overmand door emotie reageert Singh: "Dank je wel. Ik ben zo blij. Mijn vader is vorig jaar overleden, als hij dit zou zien, zou hij zo blij voor me zijn."

Embedded image permalink

Geen opmerkingen: