maandag 17 juni 2013

IFA keurt dragen van tulband op het veld goed

IFA keurt dragen van tulband op het veld goed 
15-6-13 - 01:32 bron: AP
 
Indiase hockeyers dragen al langer een tulband bij officiĆ«le interlands.© epa.
 
 
De wereldvoetbalbond FIFA heeft bepaald dat voetballers tijdens wedstrijden een tulband mogen dragen. De Canadese voetbalbond had de FIFA gevraagd om een uitspraak nadat ze in conflict was geraakt met het provinciale bestuur in Quebec.
Tegen de algemeen geldende regels van de Canadese voetbalbond in, weigerden de bestuurders van de afdeling Quebec voetballers met een tulband op het veld. Het verbod trof vooral Sikhs, die de hoofdbedekking uit religieuze overweging dragen.

De regionale bond van Quebec zei zich zorgen te maken over de veiligheid en wees erop dat het dragen van een tulband niet specifiek wordt toegestaan in de reglementen van de internationale voetbalbond FIFA. Daar staat tegenover dat de FIFA het dragen van het hoofddeksel ook niet uitdrukkelijk verbiedt.

Zolang de hoofdbedekking dezelfde kleur heeft als het shirt, er sprake is van een professionele uitstraling, de tulband niet aan het shirt vastzit en geen gevaar voor de spelers oplevert, ziet de FIFA geen enkele reden de tulband te verbieden, zo heeft de voetbalbond nu geoordeeld.
 

Geen opmerkingen: