maandag 10 september 2012

Sikh voetballertje van veld gestuurd in Hoepertingen wegens hoofddoekje

Sikh voetballertje van veld gestuurd in Hoepertingen wegens hoofddoekje

Bewerkt door: redactie − 10/09/12, 05u50  − Bron: belga.be
http://www.demorgen.be/dm/nl/998/Voetbal/article/detail/1498231/2012/09/10/Sikh-voetballertje-van-veld-gestuurd-in-Hoepertingen-wegens-hoofddoekje.dhtml
De jonge sikh droeg een soortgelijke patka (foto), een wit hoofddoekje.

De 11-jarige Singh Bagiana Tajinder, voetballertje bij Hoepertingen, is zaterdagnamiddag door een scheidsrechter uit Sint-Truiden naar de zijlijn verwezen. Die stelde dat de jongen in overtreding was met het verbod op religieuze uitingen tijdens een match. Hij doelde daarbij op het witte hoofddoekje dat de jonge sikh droeg, schrijven de Concentrakranten.

De vader van Singh Bagiana Tajinder en de ouders van de andere spelertjes van H.I.H. Hoepertingen zijn niet te spreken over het optreden van de ref tijdens de wedstrijd van de miniemen. "Alles verliep volgens het boekje, voor de wedstrijd ging elke speler zich tonen aan de scheidsrechter en daarbij maakte hij geen enkele opmerking", zegt jeugdtrainer Flor Tilkens.

Patka
"Pas toen de spelertjes weer op het veld stonden, werd Bagiana plots van het veld gestuurd. Het ging de scheidsrechter om de patka, het witte hoofddoekje dat de jongen droeg om zijn ongeknipte haar te bedekken. Het doekje wordt bevestigd met een elastiekje en bevat geen gevaarlijke spelden."

Richtlijn bond
Voorzitter Jo Feytons belde tijdens de wedstrijd met de verantwoordelijke van de scheidsrechters, die bevestigde dat een richtlijn van de bond hoofddoeken verbiedt. Toch dient het bestuur van Hoepertingen een klacht in bij de scheidsrechtersbond. Het bestuur dient ook een klacht in bij de Belgische Voetbalbond. Scheidsrechter Tony Spiritus wilde na de wedstrijd niet reageren. Armand Caubergs, voorzitter van de provinciale scheidsrechterscommissie, zegt voorlopig geen standpunt in te nemen omdat hij de verslagen van de scheidsrechter afwacht.

Geen opmerkingen: