vrijdag 18 mei 2012

Binnenkort sikh-agenten mét tulband in Washington

Binnenkort sikh-agenten mét tulband in Washington

Bewerkt door: Toon Mast −17/05/12, 02u37 − Bron: belga.be
http://www.demorgen.be/dm/nl/990/Buitenland/article/detail/1439883/2012/05/17/Binnenkort-sikh-agenten-met-tulband-in-Washington.dhtml
© afp. Cathy Lanier maakte het nieuws bekend tijdens een persconferentie in Washington.

Sikhs die in Washington voor de politie werken, mogen voortaan een tulband dragen tijdens hun diensturen. Dat heeft de chef van de politie van de Amerikaanse hoofdstad, Cathy Lanier, aangekondigd. De beslissing is een primeur in een Amerikaanse grootstad.

De eerste sikh met een badge die met een tulband en een baard aan de slag gaat, zal normaliter in augustus in dienst treden, zegt de politie van Washington. De "Dastar", of tulband, van de sikhs van Punjab maakt integraal deel uit van de identiteit van de sikh-mannen, net als de baard en de dolk. "Het is op zich al moeilijk gekwalificeerde agenten te vinden. Alleen maar denken dat het voorkomen een getalenteerd iemand kan beletten voor de politie te werken, slaat nergens op", legde Lanier uit. Om conflicten of misverstanden te voorkomen, kregen 4.000 agenten uit de hoofdstad al een opleiding om het sikhisme te leren kennen.

In Groot-Brittannië, Canada en India is het voor sikh-agenten toegestaan een tulband te dragen. In de Verenigde Staten waren de grote steden, zoals New York en Los Angeles, eerder terughoudend. Er zouden zowat 700.000 sikhs in de VS wonen.

Geen opmerkingen: