dinsdag 1 mei 2012

App meldt discriminatie bij controle in Amerikaanse luchthavens

App meldt discriminatie bij controle in Amerikaanse luchthavens

maandag 30 april 2012 om 20u47

http://www.knack.be/belga-algemeen/app-meldt-discriminatie-bij-controle-in-amerikaanse-luchthavens/article-4000088657931.htm

(Belga) Reizigers die vinden dat ze vanwege hun huidskleur gediscrimineerd worden bij de veiligheidscontrole in een Amerikaanse luchthaven, kunnen vanaf nu met de FlyRights-app snel klacht indienen bij de luchthavenautoriteiten en de bevoegde overheidsinstantie, de TSA (Transportation Security Administration).

De applicatie is een initiatief van The Sikh Coalition, ondersteund door verschillende mensenrechtengroeperingen. De TSA "zegt al lang aan haar werknemers dat ze niet mogen controleren op basis van huidskleur, maar heeft nooit maatregelen genomen om dit tegen te gaan", aldus Amardeep Singh, directeur van The Sikh Coalition. "Zolang er niets gebeurt, roepen wij de passagiers op om de TSA ter verantwoording te roepen en, indien nodig, klacht in te dienen via FlyRights." Volgens cijfers van het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn in het eerste semester van 2011 elf klachten ingediend. De procedure die daarvoor gebruikt moet worden, is bureaucratisch en door weinig reizigers bekend. The Sikh Coalition, die zegt een half miljoen Amerikaanse sikhs te vertegenwoordigen, verwacht dat het aantal klachten "exponentieel" zal stijgen. (BGY)

Bron: Belga

Geen opmerkingen: