donderdag 21 oktober 2010

Obama mijdt bezoek sikh-tempel vanwege hoofdbedekking

Obama mijdt bezoek sikh-tempel vanwege hoofdbedekking

Van onze verslaggever Iñaki Oñorbe Genovesi − 20/10/10, 21:48
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2804/Barack-Obama/article/detail/1036164/2010/10/20/Obama-mijdt-bezoek-sikh-tempel-vanwege-hoofdbedekking.dhtml
Prins Charles van Engeland bij een bezoek aan India, begin oktober. © reuters

AMSTERDAM - Gretig suggereren tegenstanders van Barack Obama dat de Amerikaanse president stiekem een moslim is. Onlangs bleek nog uit een opiniepeiling dat één op de vijf Amerikanen denkt dat Obama eigenlijk een moslim is.

Het verklaart waarom Obama in de verhitte discussie over de mogelijke bouw van een moskee bij Ground Zero op eieren loopt, maar ook waarom hij uit vrees voor nieuwe geruchten over zijn vermeende moslimschap zijn geplande bezoek aan de beroemde Harmandir Sahib - ook wel bekend als de Gouden Tempel - in India van het programma heeft geschrapt.
 
Volgende maand zou Obama het belangrijkste heiligdom van de sikhs in de stad Amritsar bezoeken. Maar ja, niemand mag dat heiligdom zonder hoofdbedekking betreden. Ook de Amerikaanse president niet. En foto's van Obama met hoofdbedekking is wel het laatste waar de 'spindoctors' op zitten te wachten.
 
Dergelijke foto's zouden door Obama's tegenstanders net zo kunnen worden misbruikt als de bekende plaat van Obama gekleed in traditionele Afrikaanse kleding. En dus de geruchten over diens moslimschap weer aanwakkeren. Dus blijft Obama weg. Al zouden veiligheidsoverwegingen ook een rol hebben gespeeld.
Gurubachan Singh, een beheerder van de Harmandir Sahib, heeft laten weten dat Obama nog altijd welkom is.

More Info : Gouden Tempel - Amritsar

Geen opmerkingen: