zaterdag 1 maart 2008

Den Haag : de nieuwe tempel van de Sikh-gemeenschap

Gemeente Den Haag : 05-02-2008
Nieuwe bestemming wijk- en dienstencentrum Transvaal
http://www.nieuwsbank.nl/inp/2008/02/05/R239.htm

Het voormalige wijk- en dienstencentrum in de Haagse wijk Transvaal krijgt een nieuwe bestemming. In het gebouw aan de Scheepersstraat 54 vestigt zich begin 2008 de nieuwe tempel van de Sikh-gemeenschap. Voor het pand aan de Scheepersstraat 48-52 wordt nog gezocht naar een passende welzijnsvoorziening voor de wijk.

Van oorsprong bestaat de Scheepersstraat 48-54 uit twee gebouwen, waar decennia lang het wijk- en dienstencentrum Transvaal was gehuisvest. Het wijk- en dienstencentrum heeft inmiddels zijn intrek genomen in de herontwikkelde Julianakerk. Het gebouw kwam hierdoor leeg te staan. Wethouder Norder (Bouwen en Wonen): In plaats van het pand te slopen, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe bestemming die ook goed bij de wijk past.

Renovatie
De Vereniging Gurdwara Den Haag gaat het pand aan de Scheepersstraat 54 eerst helemaal opknappen. Aan de kant van de Hertzogstraat wordt de oude uitbouw gesloopt. Er wordt daar een parkeerterrein ingericht, zodat de buurt geen overlast heeft van de autos van bezoekers. Het parkeerterrein en de tuin zullen worden afgesloten met een poort zodat het gevelbeeld vanaf de straatkant hetzelfde blijft.

Voor het andere gebouw, Scheepersstraat 48-52, zal worden gekeken wat er precies mee wordt gedaan. Misschien zal deze locatie gebruikt worden om een welzijnsvoorziening voor de wijk te realiseren.

Transvaal biedt kansen
In Transvaal wordt hard gewerkt aan het verbeteren van de wijk. Naast het realiseren van nieuwe koop- en huurwoningen investeert de Gemeente Den Haag ook in het stimuleren van de economie en de werkgelegenheid in de buurt. Daarnaast wordt gekeken naar verbeteringen in het onderwijs en worden er culturele activiteiten georganiseerd. Het verbeteren van de bereikbaarheid is ook een speerpunt. Door het welzijn en de leefbaarheid in de wijk te verbeteren wordt het nog aangenamer om in de krachtwijk Transvaal te wonen, te werken en te verblijven. Op deze manier is en blijft Transvaal van alle markten thuis
 

Geen opmerkingen: