vrijdag 26 mei 2017

BE : Heibel over bezoek burgemeester bij sikhs: “Dit ruikt naar partijdigheid”

Heibel over bezoek burgemeester bij sikhs: "Dit ruikt naar partijdigheid"

Heibel over bezoek burgemeester bij sikhs: De burgemeester ziet geen graten in zijn bezoek: "Als je moet oordelen in een dossier, moet je toch weten waarover je oordeelt?"FOTO: RR
BLANKENBERGE - 

Een bezoek van burgemeester Patrick De Klerck (Open VLD) aan een sikh-gemeenschap veroorzaakt opnieuw gekibbel in de meerderheid. Coalitiepartner N-VA distantieerde zich maandag openlijk van het bezoek, volgens De Klerck ging het om elementaire beleefdheid. "Ik moet toch weten waarover we oordelen?", vraagt de burgervader zich af.

De sikh-gemeenschap hoopt op een gebedsruimte in de Schaapstraat in Blankenberge en dus bracht burgemeester Patrick De Klerck (Open VLD) afgelopen zondag een bezoek aan de Gurdwara sikh-gemeenschap in Gent. Met zijn bezoek wilde de burgervader een duidelijker beeld krijgen van wat de religie en zo'n gebedsruimte juist inhouden. Achteraf ging De Klerck met een tulband op het hoofd op de foto met de sikhs. Het bezoek lekte uit op Facebook en schoot bij heel wat mensen in het verkeerde keelgat.

Eind april legden enkele buurtbewoners nog een petitie met meer dan 400 handtekeningen tegen de komst van de sikhs neer op het stadhuis. Opmerkelijk: meerderheidspartij N-VA, coalitiepartner van de Open VLD, was er gisteren als de kippen bij om zich openlijk te distantiëren van het bezoek.

"Het gaat hier om een persoonlijke actie van de burgemeester", zegt schepen Daphné Dumery (N-VA). "De N-VA distantieert zich hier volledig van. Het stedenbouwkundige dossier van de gebedsruimte loopt nog. Daarom was dat bezoek niet opportuun. Mensen kunnen zich vragen stellen over partijdigheid."

Geen opmerkingen: