donderdag 27 april 2017

Buurt verzet zich tegen komst sikh-gemeenschap

Buurt verzet zich tegen komst sikh-gemeenschap
 door Junior Verbeeke
http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170425_02851177
BLANKENBERGE - 

De komst van een gebedsruimte voor de sikh-gemeenschap in een oude sportzaal veroorzaakt commotie. Buurtbewoners van de Schaapstraat vrezen problemen en startten ondertussen een petitie. Die telt al meer dan 400 handtekeningen. De Sikhs zelf snappen de commotie niet. "We vrezen zowel op het gebied van mobiliteit en veiligheid problemen", zegt buurtbewoner Kurt Oosterlynck.

Een verzameling buurtbewoners van de Schaapstraat gaan een petitie indienen bij het stadsbestuur tegen de komst van een gebedsruimte voor de sikh-gemeenschap in het pand van het voormalige Thierry's Powergym. Momenteel voert het stadsbestuur een openbaar onderzoek in het kader van de aflevering van de stedenbouwkundige vergunning voor de gebedsruimte. Die loopt uiterlijk tot vrijdag.

Vlaams Belang bond de kat de bel aan. De buurtbewoners vrezen dat de komst van de gebedsruimte voor ernstige mobiliteitsproblemen zal zorgen in de buurt. Ook hebben zij vragen in verband met de leefbaarheid en de woonkwaliteit in de wijk. Ten slotte is de komst van de sikhs volgens hen niet aangewezen door de nabijheid van de basisschool aan de overkant.

"Vooral veel oudere mensen zijn wat bang door de komst van de sikhs", zegt buurtbewoner en initiatiefnemer Kurt Oosterlynck. "Tevens is hier een katholieke basisschool met jonge kinderen aan de overkant, vandaar dat we de gebedsruimte liever niet in onze straat hebben. Ook qua parkeergelegenheid en mobiliteit is dit gewoon een slecht idee.

Geen opmerkingen: