woensdag 15 maart 2017

Bouwvergunning voor Sikh-gebedsruimte vernietigd

Bouwvergunning voor Sikh-gebedsruimte vernietigd

Bouwvergunning voor Sikh-gebedsruimte vernietigd
Het ontmoetingscentrum is nagenoeg af, maar staat er nu in overtreding. FOTO: DKE
DEURNE - 

De Raad voor Vergunningsbetwistingen heeft de bouwvergunning voor het ontmoetingscentrum van de Sikh-gemeenschap op de Bisschoppenhoflaan nietig verklaard.

In 2013 kreeg de Antwerpse Sikh-gemeenschap een bouwvergunning voor een ontmoetingscentrum met gebedsruimte op de Bisschoppenhoflaan, maar die werd na protest uit de buurt ingetrokken. Een jaar later werd een nieuwe vergunning goedgekeurd door het Antwerpse stadsbestuur.

Buurtbewoner Jan Van Wesembeeck, ook voorzitter van Vlaams Belang Deurne, spande een beroepsprocedure in bij de deputatie van de provincie. Het project zou nefast zijn voor de mobiliteit en de leefbaarheid in de buurt. Er worden in het plan negentien parkeerplaatsen voorzien, terwijl het centrum een capaciteit van driehonderd bezoekers heeft. Het beroep werd niet ingewilligd en dus wendde Van Wesembeeck zich tot de Raad voor Vergunningsbetwistingen, die hem nu in het gelijk stelt. De bouwvergunning voor het ontmoetingscentrum, dat bijna klaar is, werd nietig verklaard.

Geen opmerkingen: