woensdag 23 maart 2016

BE : Moslims, christenen, joden, sikhs eensgezind in gebed voor vrede

Moslims, christenen, joden, sikhs eensgezind in gebed voor vrede

In de Sint-Niklaaskerk in Gent vond een interlevensbeschouwelijke wake plaats voor vrede en solidariteit na de aanslagen van vanochtend in Brussel.

Naast bisschop Luc Van Looy en burgemeester DaniĆ«l Termont waren leiders van verschillende religies en van de vrijzinnigheid aanwezig. Opvallend was de aanwezigheid van jongeren, ook uit de moslimgemeenschap. Het werd een ingetogen wake met een grote betrokkenheid en sereniteit.

Misschien is het goed om te bedenken dat catastrofes voortvloeien uit maatschappelijke crisissen. Luc Van Looy

Bekijk de fotoreportage. Foto's: Kristof Ghyselinck

Een van de aanwezige jongeren reageerde op Facebook na de wake:

Clara Poelman
15 hours ago

Ik ben naar de interlevensbeschouwelijke bijeenkomst in de Sint-Niklaaskerk te Gent gegaan. Het was een moment van herdenking, van rouw en van solidariteit.

Er waren christenen, moslims, boeddhisten, sikhs, vrijzinnigen en misschien nog wel mensen van andere levensbeschouwingen. Iedereen was er evenveel aangedaan door wat in Brussel is gebeurd.
Als we door dit terrorisme verdeeld worden, geven we de terroristen wat ze willen. De overgrote meerderheid van de Belgische moslims heeft hier niets mee te maken en veroordeelt de aanslagen net zoveel als wij. Laat hen niet opdraaien voor de daden van onmensen.


- See more at: https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/fotoreportage/moslims-christenen-joden-sikhs-eensgezind-gebed-voor-vrede#sthash.QmQJ7o7d.dpuf

Geen opmerkingen: