zondag 17 mei 2015

Sikh negeert religie, zet tulband af

Sikh negeert religie, zet tulband afEen 22-jarige Sikh uit Nieuw-Zeeland heeft de religieuze voorschriften van de tulband aan zijn laars gelapt en het hoofddeksel gebruikt om een bloedend kind te helpen. Een 5-jarige was aangereden door een auto.

De redder in nood, Harman Singh, hoorde het ongeluk vanuit huis gebeuren en rende daarop naar buiten. "Ik zag een kind op de grond liggen, en er kwam bloed uit zijn hoofd", vertelt Singh, "Toen heb ik mijn tulband afgedaan en die onder zijn hoofd gelegd."

Ondanks het feit dat Singh een religieuze regel brak door zijn tulband af te nemen, krijgt hij niets dan lof van de Indiase gemeenschap. De Sikh nam zijn hoofddeksel af uit 'menselijkheid', en dan is het ok√©, schrijft de NZ Herald.

"Ik dacht niet aan de tulband", zegt Singh, "Ik dacht aan het ongeluk. En ik dacht: dit kind heeft iets nodig om het bloeden te stoppen. Dat is mijn ware werk, mensen helpen. Ik denk dat iedereen hetzelfde zou hebben gedaan."

Normaal gesproken zet een Sikh zijn tulband voor niemand af. "Mensen zijn zelfs bereid om ervoor te sterven", zegt Sikh Gagan Dhillon, die op weg naar zijn werk stopte om Singh te helpen. De 5-jarige jongen liep naar school toe toen hij door een auto werd geschept. Inmiddels is hij buiten levensgevaar.

Embedded image permalink


Geen opmerkingen: