zondag 23 november 2014

BE: Sint-Truiden - Sikhs bouwen nieuwe tempel

Sikhs bouwen nieuwe tempel

21/11/2014 om 06:00 door 

Sint-Truiden - In Sint-Truiden komt de eerste nieuwbouw tempel voor sikhs. De leden van Gurdwara Sanget Sahib Belgium hebben maandag een stuk grond gekocht aan de Diestersteenweg. "We willen iets bouwen dat Sint-Truiden op de kaart zet", zegt Avtar Singh. De sikhs lopen al bijna 20 jaar rond met bouwplannen, maar ze konden nergens een perceel vinden waar je een religieus gebouw mag zetten.

​I

n Belgi├ź wonen naar schatting zo'n 3.000 sikhs, van wie een groot deel rond Sint-Truiden. Op dit moment zijn er vijf gebedshuizen: drie in Limburg, een in Vilvoorde en nog een in Luik. Maar die zitten allemaal in gewone, bestaande huizen. Deze keer gaan ze voor een nieuwbouw.


Burgemeester Veerle Heeren (CD&V) wilde het nieuws graag zelf verspreiden, maar ze werd in snelheid gepakt door de sikhs die het al op Facebook postten. "Ik ben vooral blij omdat ik heb kunnen bijdragen aan een probleem dat al jaren aansleepte", zegt Heeren. "De meeste sikhs hebben ook een Belgisch paspoort en zijn helemaal geïntegreerd. Uit respect voor mijn inzet, hebben ze me als getuige de akte bij de notaris laten ondertekenen."


Geen opmerkingen: