vrijdag 17 januari 2014

'Engeland betrokken bij aanval Gouden Tempel India'

'Engeland betrokken bij aanval Gouden Tempel India'

Engeland mogelijk betrokken bij aanval Gouden Tempel India
DO 16 jan 2014 | 09.42
 
http://www.kerknieuws.nl/nieuws.asp?oId=26506
Sikh organisaties eisen een nieuw onderzoek naar de aanval op de Gouden Tempel in India, dertig jaar na dato. Uit onlangs vrijgegeven documenten blijkt dat de Britse regering onder Thatcher betrokken is geweest bij Operation Blue Star: De dodelijke aanval op de tempel, het belangrijkste heiligdom van de Sikhs. 

Op het moment van de operatie verscholen militante Sikhs zich in de tempel. Tot op de dag van vandaag ligt deze aanval nog gevoelig. Sikhs voelen zich nog steeds in de steek gelaten door de Indiase regering.
 
De toenmalige aanval kostte honderden Sikhs het leven. En wordt gezien als aanleiding van de moord op Indira Ghandi, de toenmalige minister-president van India. Sindsdien leven de Sikhs op gespannen voet met de Indiase regering.
 
De Britse premier Cameron heeft een onderzoek ingesteld naar de echtheid van de documenten over de operatie in 1984. De Sikh gemeenschap hoopt op een officieel excuus van de Britse regering. Het Sikh-geloof kent in India zo'n 20 miljoen aanhangers en is daarmee het op vier na grootste geloof in het land.

Bron: Spirit24


   Bekijk


Geen opmerkingen: