vrijdag 13 april 2012

presberich​t : Sikhs Vieren Vaisakhi ( Amsterdam)

Sikhs Vieren Vaisakhi
Dit jaar zal de Amsterdamse sikhgemeenschap de geboorte van khalsa (sikh doop) vieren op 15 april 2012. Ze doen dit door een Nagar Kirtan (optocht) door Amsterdam. De optocht zal om 10 uur starten vanaf Guru Nanak Gurudwara (tempel), Schakelstraat 21, Amsterdam en via Dam en de Nassau Kade weer eindigen rond 16 uur in de Schakelstraat. Langaar (gratis lunch) wordt genuttigd in het Frederik Hendrik Plantsoen. Naast de optocht wordt op de Dam Gatka (sikh vechtkunst) gedemonstreerd. Iedereen is welkom om te komen kijken of om deel te nemen aan de activiteiten.
 
Het onderwerp voor deze dag is om het gedachtegoed van de Sikhs te manifesteren. Twee van de uitgangspunten zijn "Gelijkheid en Gerechtigheid voor iedereen".
contact:
Jaswinder Singh
Tel. - 0615690672
Raad van Toezicht
Guru Nanak Gurudwara Amsterdam
Schakelstraat 21
1014 AW Amsterdam
 

--
Regards
WWW.SIKHS.NL Team
http://tuhitu.blogspot.com/  (English)
http://sikhgemeenschapnieuws.blogspot.com/

Join us on FACEBOOKSikh Society Netherlands is een onpartijdige, a-politieke human development groep die nauw samenwerkt met de Gurudwara's (Sikh gebedshuizen) en andere organisaties in Nederland aangaande onderwerpen die van belang zijn voor de Sikh gemeenschap en andere minderheden, en ter bevordering van die belangen. Verder richt Sikh Society Netherlands zich op aspecten op het gebied van de ontwikkeling en het welzijn van de gehele mensheid.


Geen opmerkingen: