zaterdag 28 maart 2009

Molotovcocktail gegooid naar sikhtempel in Hoepertingen

Molotovcocktail gegooid naar sikhtempel in Hoepertingen

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/798731/2009/03/27/Molotovcocktail-gegooid-naar-sikhtempel-in-Hoepertingen.dhtml
Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een aanslag met een molotovcocktail gepleegd op de sikhtempel in het Limburgse Hoepertingen (een deelgemeente van Borgloon). Ze gooiden een fles met een brandversneller door de voordeur. Er vielen geen gewonden, maar de schade is groot. De lokale politie onderzoekt de aanslag.

Elk spoor ontbreekt

De priester die in de tempel blijft slapen, hoorde rond middernacht een klap, maar besteedde er verder geen aandacht aan. Zo'n twee uur later merkte hij dat er rook in het gebouw hing. Hij ging op onderzoek uit en ontdekte zo dat er een molotovcocktail door de deur was gegooid.

Van enig motief of daders ontbreekt voorlopig elk spoor. Het gerechtelijk lab van de federale politie verrichtte een sporenonderzoek. Het parket van Tongeren werd ingelicht.

Het Guru Ramdas Sikh Study and Cultural Centrum is de progressieve vleugel van de sikhgemeenschap en vond onderdak in een vroegere feestzaal in de Smisstraat. De feestzaal werd omgevormd tot gebedstempel. (belga/mvdb)
27/03/09 17u18

Geen opmerkingen: