dinsdag 27 november 2007

Als het aan MI5 ligt heet 007 straks Ali (of Singh)

Als het aan MI5 ligt heet 007 straks Ali (of Singh)
http://www.depers.nl/buitenland/126846/Als-het-aan-MI5-ligt-heet-007-straks-Ali.html

Gezocht: hindoe- en moslimspionnen. Dat was de boodschap van een zeldzaam kijkje in de keuken van de Britse inlichtingendienst MI5.

In een van tevoren in Londen opgenomen radioreportage voor de Aziatische nieuwsradio van de BBC vertelden ‘Jayshree’ en ‘Shahzad’, twee allochtone agenten van MI5, hoe zij proberen Britse jongeren van Aziatische afkomst te rekruteren. Het was voor het eerst in het bijna honderdjarig bestaan van MI5 dat agenten een interview gaven.

De pr-stunt lijkt meer dan alleen een politiek correcte stap van MI5 om het huidige percentage allochtone werknemers op te schroeven. Dat staat nu op 6,5 procent. De veiligheidsdienst is al langer hard op zoek naar agenten onder de tweede generatie immigranten uit Azië in verband met de potentiële dreigingen die van die ruim twee miljoen koppen tellende gemeenschap uitgaan.

Volgens MI5-chef Evans lopen er zeker 2.000 potentiële terroristen rond in Groot-Brittannië. In 2011 moet het aantal agenten daarom zijn verhoogd van 3.000 naar 4.000, van wie een fors aantal hindoes, moslims en sikhs. Die zouden, beter dan autochtone Britse agenten, belangrijke informatie kunnen geven over slapende terroristische cellen.

Geen opmerkingen: